Het verhaal

Op 13 maart 2020 is VoorSamen ontstaan. Het idee kwam weg bij Ivor Verschuure en was bedacht om alle twitteraars die hulp willen bieden via #coronahulp, een plek te geven waar men zich kan verzamelen.

Ivor nam contact met mij op en vroeg of ik dit op korte termijn wilde en kon maken. Het resultaat staat voor u. In de avond van 13 maart kwamen de eerste aanmeldingen binnen.

Ondertussen kreeg het plan, ook voor de toekomst, steeds meer vorm. Tijdens veel meer situaties zouden we wat kunnen betekenen. We kunnen zelfs vaste burenhulp inschakelen, locaties van AED’s, noodvoorzieningen, apotheker, dokter, dergelijke zaken.

Maar ook de kleine bedrijven, de ZZP-er, al die bedrijven die geen gouden bergen hebben liggen voor een online aanwezigheid zijn welkom. Zij leveren een groot deel aan de samenleving en juist zij verdienen aandacht.

Of denk aan de verkoop van artikelen. Het aanbieden van producten die zelfgemaakt zijn. Zonder grote moeilijkheden, maar gewoon eenvoudig op VoorSamen.

Toen Ivor met dit plan kwam, was ik direct om. Ergens in mijn hoofd speelde ik al een paar maanden met een soortgelijk idee, en ineens vielen de puzzelstukjes in elkaar.

VoorSamen staat in de kinderschoenen en is aan het bouwen. Wilt u meewerken? Laat het weten via onze mail, of via twitter!

Johannes